Tværfagligt Smertecenter
Kontakt
Adresse:
Næstved Sygehus
Ringstedgade 61, 11. sal
4700 Næstved
Telefon:
56 51 28 60
Telefontid:
Henvendelser vedrørende bestilling eller ændring af tid:
Kl. 8.00-12.00 alle hverdage, samt kl. 13:00-15:00 mandag, tirsdag og torsdag.
Ved akut sygdom eller forsinkelse, er det vigtigt, at der gives besked så hurtigt som muligt. Ved afbud eller ændring af en aftalt tid, er det vigtigt du kontakter os i god tid, således vi kan give tiden til en anden patient. Ved afbud eller ændring af tid, kan du risikere en lang ventetid, inden du kommer til næste samtale.
Vi opfordrer til at man tilmelder sig Nem-SMS. På den måde vil du modtage SMS-påmindelser ang. dine ambulante tider. Du tilmelder dig denne service via www.borger.dk
Receptfornyelse og spørgsmål vedrørende medicin:
Kl. 9.00-10.30 alle hverdage på: 56 51 28 60 - tast 1 for sygeplejerske.
Den medicin, der ordineres i Tværfagligt Smertecenter, skal bestilles kl. 9.00-10.30. Medicinen kan hentes på apoteket, dagen efter recept bestilling, senest kl. 16.00.
Ved akut behov for kontakt til en læge udover vores åbningstid, skal du rette henvendelse til vagtlægen.
Bestil medicin via MinSundhedsplatform:
Den medicin der ordineres i Tværfagligt Smertecenter, kan også fornyes via Min Sundhedsplatform.
Du kan bestille medicin ved at logge ind på din bruger på MinSundhedsplatform. Har du ikke i forvejen en brugeradgang, kan du oprette en profil ved brug af MitID. Sundhedsplatformen kan tilgås på www.minsundhedsplatform.dk eller ved at hente appen MinSP.(tilgængelig i både Googleplay og Appstore). På Sundhedsplatformen kan du under fanen "meddelelser" skrive direkte til os omkring receptfornyelse.
Bestilling af medicin er muligt fra mandag til fredag. Du må hertil forvente, at der kan gå op til tre hverdage fra, du har foretaget bestillingen til, at recepten ligger klar til afhentning på Apoteket. Bestil derfor gerne i god tid.
Information til patienter
Du kan her finde informationer til patienter omhandlende bl.a. ventetid og forløbet i Tværfagligt Smertecenter.
Man kan henvises til Tværfagligt Smertecenter hos egen læge.
Der kan være ventetid på at komme i behandling i Tværfagligt Smertecenter. Læs mere på venteinfo.dk
I Tværfagligt Smertecenter lægger vi vægt på at samarbejde med andre specialafdelinger og med praktiserende læger, sagsbehandlere i kommunen, hjemmeplejen og kommunens fysioterapeuter.
Tværfagligt Smertecenter er et ambulatorium for patenter med kroniske smerter. Vi er et tværfagligt team, bestående af læger, sygeplejersker, psykologer, fysioterapeuter, socialrådgivere og sekretærer.
Vi behandler voksne med kroniske smerter eller evt. vedvarende smerter. Vi ved, at når man har haft smerter i længere tid, påvirker det ens liv på mange områder. Vores mission er at skabe højere livskvalitet for vores patienter. Det er også at finde en balance mellem effekten og bivirkningerne af smertelindrende medicin, og at understøtte din strategi til at håndtere tilværelsen med smerter.
Vi vil i samarbejde med den enkelte patient og pårørende løbende vurdere, hvilke af vores fagpersoner der er behov for i forhold til den aktuelle problemstilling. Smertecenterets arbejde er tværfagligt og patientens problemstilling vurderes ved tværfaglige konferencer.
Kroniske smerter er smerter, der har varet 3-6 måneder længere end forventet. De er ofte opstået som følge efter en sygdom eller en skade.
Når mennesker har haft smerter i lang tid, får smerterne ofte stor indflydelse på, hvordan man lever sit liv. Det kan opleves som at leve med et usynligt handicap, da tilstanden hos mange ikke er særlig synlig for omgivelserne.
Det betyder, at det kan være svært at forklare omgivelserne, at smerterne er reelle, hvorfor smertepatienter ofte oplever at blive misforstået.
Mennesker med kroniske smerter er – udover smerteoplevelsen – ofte plaget af ledsagesymptomer som træthed, nedsat koncentrationsevne, hukommelsesproblemer, bekymringer om fremtiden, depression, angst, påvirket seksualitet, social isolation, nedsat aktivitetsniveau - ofte ledsaget af bekymringer for at bevægelse vil forværre smerten.
Du er om nogen den, der bedst ved, hvordan dine smerter føles og påvirker dit liv. Med udgangspunkt i din smertetilstand og din situation, tilbyder vi dig vores tværfaglige specialviden.
Formålet er at give dig de optimale startegier til at håndtere en tilværelse med smerter. Derfor har din aktive medvirken stor betydning. Målet er, at vi i fællesskab skal bedre din livskvalitet.
Vi tilstræber at have et godt samarbejde med din praktiserende læge, der løbende vil blive orienteret om behandlingsforløbet.
Vi vil tilbyde et individuelt tilpasset forløb til dig. Forløbet kan både indeholde holdaktiviteter og individuelle kontakter.
Dine behandlingskontakter kan både foregå ved fremmøde, telefonisk og med videokonsultation. Ved afbud på dagen til fremmødekontakt, opfordrer vi dig til at have en virtuel (telefonisk/video) kontakt med din behandler i stedet.
- Kronisk smerte og den bio-psyko-sociale tilgang
- Kronisk smerte og smertefysiologi
- Hvorfor reagerer vi forskelligt på smerte
- Kronisk smerte og tolerancegrænse
- Kronisk smerte og tolerancegrænse med ressourcevase
- Kronisk smerte og træning
- Kronisk smerte og følelsessystemer
- Kronisk smerte og bevidsthed
- Kronisk smerte og respiration, vejrtrækning som et lindrende redskab
- Lejring
- TENS
BEMÆRK: Når du klikker på linket til videoen, bliver du sendt til Youtube og accepterer dermed Youtubes vilkår, privat- og cookieindstillinger.
Det kræves, at man har den nyeste version af Internet Explorer for at kunne se videoerne. Alternativt kan fx Google Chrome benyttes.
Lyd og billede kan være af ældre dato. Tekst til videoerne er under udarbejdelse.
Kontakt
Adresse
Næstved Sygehus
Tværfagligt Smertecenter
Ringstedgade 61, 11. etage
4700 Næstved
Se kort
Find vej på Næstved SygehusÅbningstider
Ring til os med det samme. Så kan vi indkalde en anden patient og undgå lange ventetider.
Ring til os
Mandag, tirsdag og torsdag kl. 8.00 - 12.00 og 13.00 - 15.00.
Onsdag og fredag kl. 8.00 - 12.00
Recepter og spørgsmål om medicin:
Hverdage kl. 9.00 - 10.30
Lægevagten: Ring 1818
Ved akut behov udenfor åbningstiden, kontakt lægevagten.
Opdateret mandag den 23. sep. 2024